Pametna mobilna denarnica VALÚ

Pametna mobilna denarnica VALÚ

Slovenija ima od Junija 2019 novo mobilno denarnico VALÚ, ki jo izdaja Telekom Slovenije, ki je nadomestila dosedanjo denarnico Telekoma, Moneto. VALÚ je moderna in za uporabo preprosta denarnica za elektronsko plačevanje, nakazila med uporabniki in še veliko več.

VALÚ denarnica je rezultat timskega dela treh partnerjev, ki so združili sile da bi dosegle kar najboljši rezultat.

Pri Kivi Com smo bili udeleženi v projektu že od samega začetka, ko je bil projekt le ideja. Skozi razvoj projekta preko dveh let, smo sodelovali pri razvoju procesne logike, kakor tudi pri razvoju UX/UI komponente sistema. Razvili smo tudi web servise, integrirali polnjenje denarnice preko WS Pay, razvili tržnico produktov (zaenkrat so to Slovenske Železnice, z veliko več ponudnikov na poti), razvili smo spletno stran VALÚ, ipd.

Margento R&D s svojo patentirano tehnologijo DOV (data over voice) in s svojim procesnim centrom poganja celotno aplikacijo.

Imovation.si pa je sistem implementiral v uporabniško okolje in vodi celoten program.

Glavne značilnosti denarnice VALÚ so:

  • Plačila na fizičnih prodajnih mestih preko Margento terminalov
  • Plačila v potrjenih spletnih trgovinah
  • Pošiljanje denarja drugemu uporabniku
  • Razdelitev računa med prijatelji (na primer za kosilo, nakup darila)
  • Sprejem denarja od drugega uporabnika
  • Polnjenje denarnice preko kreditnih kartic, z nakazilom iz TRR, gotovinski polog na okencih Telekoma, preko VALÚ Monete
  • Integracija s ponudniki javnega prometa v Sloveniji (SŽ, Urbana, IJPP)

Kivi Com, Imovation in Margento R&D smo dokazali, da z združitvijo znanja in specifičnih prednosti posameznih partnerjev lahko dosežemo izredne rezultate.

Srečni rojstni dan, VALÚ.

 

Več o aplikaciji na strani www.valu.si